TV Kanallarının Sosyal Medya Gazeteciliği Açısından İncelenmesi - Mert Küçükvardar (Yeni Medya)
Bilgisayar ve iletişim teknolojileriyle birlikte gazetecilik çok daha önemli bir disiplin haline gelmiştir. Sosyal medya ve mobilite olgusunun ortaya çıkardığı potansiyel ise geleneksel haber platformlarının giderek daha fazla ikincil plana atılmasına, haber kuruluşları ve gazeteciler açısından ise yeni bir meydan okumaya yol açmıştır. Çalışmada 17 Temmuz, 22 Temmuz 2022 zaman aralığında geleneksel medya kanalları olan Atv TV, Fox TV ve TRT Haber TV’nin sahip oldukları Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube hesaplarına yönelik takipçi sayıları, günlük paylaşım düzey ve türleri, günlük etkileşim ve çeşitlerine ait veriler genel tarama modeline uygun bir şekilde incelenmiştir. Bulgulara bakıldığında her üç TV kanalının yönettikleri sosyal medya hesaplarının habercilik açısından aktif bir şekilde kullanıldığı, takipçi sayılarının her geçen gün pozitif yönde arttığı, paylaşımların yüksek düzeyde etkileşim aldığı gözlemlenmiştir. Elde edilen sonuçlar sosyal medya gazeteciliği açısından tartışılmıştır. Çalışmanın sosyal medyanın gazetecilik açısından artan önemine paralel olarak bu alanda yapılacak olan çalışmalara katkı sağlayacağı ancak dijital alanın çok çeşitli olmasından mütevellit çok daha kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğu düşünülmektedir.