Buhara Bursa Bosna Şehirler / Sufîler / Tekkeler - Süreyha Aydın (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi)
Kitabın yazarı Mustafa Kara, 1951’de Güneyce/Rize’de dünyaya gelmiştir. İstanbul İmam Hatip Okulu (1970) ve Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü (1974)’nden mezuniyeti sonrası 1977’de Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü’nde Tasavvuf Tarihi Asistanı olarak çalışmaya başlamıştır. 1983’te “İbn Teymiye’ye Göre İbn Arabî” konulu doktora tezini tamamlamıştır. Akademik çalışmalarını Bursa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak sürdürmüştür.