Política educativa i escola rural durant el franquisme - Jordi Feu i Gelis (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
Aquest article presenta una panoràmica general del que va ser la política educativa sobre l'escola rural durant l'època franquista (1936/1939-1975). S'incideix de manera especial en aquells aspectes i models organitzatius (com per exemple les escoles graduades, les escoles comarcals i molt especialment les escoles llar) que frenaren i obstaculitzaren el correcte desenvolupament d'un prototipus d'escola que amb el pas del temps ha donat proves de ser una escola amb un alt potencial educatiu, relacional i humà. L'anàlisi s'ha fet, fonamentalment, a partir de la legislació educativa i, quan ha estat possible, s'ha il·lustrat amb casos concrets de les comarques gironines.