رابطه سبک زندگی سلامت‌محور و سرمایه روان‌شناختی با سلامت اجتماعی معلمان شهرستان تنکابن - فاطمه رفیعی پور; آرزو لاریجانی; علی خانه‌کشی (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad.)
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبک زندگی سلامت‌محور و سرمایه روان‌شناختی با سلامت اجتماعی معلمان شهرستان تنکابن انجام شد. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی گذشته‌نگر با طرح همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی معلمان شاغل در مدارس دولتی و غیردولتی شهرستان تنکابن در سال تحصیلی 1403-1402 به تعداد 802  نفر تشکیل دادند که از میان آنان 150 معلم با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه‌های سبک زندگی سلامت محور (والکر، 1997)، سرمایه روان‌شناختی (لوتانز، 2007) و سلامت اجتماعی (کییز، 1998) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به کار گرفته شد. نتیجه تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از آن بود که بین سبک زندگی سلامت‌محور، سرمایه روان‌شناختی و سلامت اجتماعی معلمان رابطه ساده و چندگانه معنی‌داری وجود دارد ( 01/0 > P). همچنین نتیجه تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از آن است که مولفه خوش‌بینی بهترین پیش‌بینی‌کننده سلامت اجتماعی معلمان می‌باشد (01/0>P).