ПРИКЛАДНІ ОСОБЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ В РИНКОВИХ УМОВАХ - O.S. Moroz (Економіка та право)
Розглянуто метод попередження соціальних конфліктів шляхом проведення діалогу між працедавцями і профспілками, що представляють інтереси працівників. Дана характеристика соціального діалогу й рівнів його проведення, передумов і методів ефективного проведення колективних переговорів, а також взаємовідносин між основними учасниками переговорного процесу. Наведено приклад, отриманий в результаті колективних переговорів, домовленості про дії, які пов’язані зі збереженням кадрового потенціалу і робочих місць в період кризи.