Altruisme versus egennytte: - Baard Herman Borge; Grete Hagebakken; Cathrine Lindrupsen; Sunniva Thorsen (Scandinavian Journal of Vocations in Development)
I denne artikkelen undersøker vi hva som, tross lave søkertall og negativ medieomtale, motiverer unge mennesker til å studere sykepleie. Studien setter søkelys på skillet mellom altruistisk og egennyttig motivasjon, og sammenligner dessuten sykepleiestudenter på bakgrunn av deres kjønn, alder, tidligere arbeidserfaring og hvilken prioritet de ga studiet da de søkte.