PuskieÄiÅ³ formÅ³ su natÅ«ralios kilmÄ—s medÅ¾iagomis modeliavimas ir kokybÄ—s vertinimas - BirutÄ— PockeviÄiÅ«tÄ—; Kristina RamanauskienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
VisuomeninÄ—se vaistinÄ—se galima Ä¯sigyti vietiÅ¡kai veikianÄiÅ³ pusiau kietÅ³ vaisto formÅ³, kuriÅ³ sudÄ—ties komponentai lemia infekciniÅ³ odos ligÅ³ gydymÄ… ir profilaktikÄ…. GyvÅ«ninÄ—s kilmÄ—s riebalÅ³ pritaikymas puskieÄiÅ³ preparatÅ³ gamyboje yra tik fragmentinis. IeÅ¡kant naujoviÅ³ puskieÄiÅ³ preparatÅ³ gamyboje atliktas empirinis tyrimas DzÅ«kijos regione, kurio metu identifikuojami veiksniai, lemiantys gyvÅ«ninÄ—s kilmÄ—s riebalÅ³ vartojimo paplitimÄ… gydant odos ligas. Tiriant sumodeliuotos puskietÄ—s formos, kuriÅ³ sudÄ—tyse Ä¯terpti laukinio kiÅ¡kio taukai ir atliktas biofarmacinis tyrimas in vitro, nustatyta veikliÅ³jÅ³ medÅ¾iagÅ³ atpalaidavimo kinetika iÅ¡ puskieÄiÅ³ propolio formÅ³.