Dijital Ebeveynlik ve Mobil Uygulamalar: Dijital Ebeveynlerin Mobil Uygulama Kullanım Pratiklerinin İncelenmesi - Derya Gül Ünlü (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi)
Günümüzde bireyler, tıpkı diğer ihtiyaçları için olduğu gibi, ebeveynlik rollerine ilişkin ihtiyaçları doğrultusunda da dijital ortamın olanaklarından faydalanmaktadır. Söz konusu dijital iletişim ortamlarının en önemli ve işlevsel olanlarının başında ise, kullanıcılarına çok sayıda farklı konuda içerik sunan mobil uygulamalar gelmektedir. Mobil uygulamaların anında, çevrimdışı, ücretsiz olarak kullanılabilmesi ve doğrudan ebeveynlere yönelik içeriği sayesinde, anne ve babalar deneyimledikleri ebeveynlik sürecinin farklı dönemlerine ilişkin bilgi edinebilmekte ve böylelikle günlük pratiklerini kolaylaştırabilmektedirler. Ebeveynlerin mobil uygulama kullanım eğilimlerini odağına alan bu çalışma kapsamında, mevcut literatür ve çeşitli mobil uygulama örnekleri üzerinden gerçekleştirilecek literatür taraması aracılığıyla, dijital ebeveynlerin mobil uygulama kullanım pratiklerinin ele alınması ve ebeveynlerin mobil uygulama kullanımlarına ilişkin güncel tartışmaların sınıflandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca söz konusu çalışmanın, gelişen ve yaygınlaşan dijital iletişim teknolojileriyle birlikte, anne ve babaların günlük ebeveynlik pratiklerinin dönüşümünün anlaşılmasına da katkı sağlayacağı düşünülmektedir.