Una revisió del creixement demogràfic de Catalunya en el segle XVIII a partir dels registres parroquials - Llorenç Ferrer Alòs (Estudis d'Història Agraria)
Aquest article revisa les tesis sobre creixement demogràﬁc de Catalunya en el segle XVIII elaborades per Pierre Vilar, a partir de la reconstrucció de l’evolució dels baptismes en 254 parròquies de Catalunya que representen el 46,2% de la població. D’una banda es comprova l’ocultació dels recomptes de 1718 i 1787 i per l’altra s’aporten noves dades sobre el creixement de la població per comarques i de Catalunya en general.