Вплив кінематики процесу різьбоформування на якість гладко-різьбового з'єднання - Людмила Данилова; Сергій Лапковський; Володимир Фролов; Василь Приходько (Mechanics and Advanced Technologies)
Проблематика Ефективність технологій складальних операцій із застосуванням різьбових деталей визначається продуктивністю, економічністю і якістю одержуваних з'єднань.  Використанням в складальних процесах різьбоформуючих кріпильних деталей досягається зниження трудомісткості шляхом усунення операції попереднього різьбонарізання, а отримані з'єднання є більш точними і мають кращі стопорні якості. Різьбоформуючі деталі закручуються в гладкі отвори і утворюють різьбу  різанням або деформуванням. Такі з'єднання називають гладко-різьбовими. У виробництві, де небажане утворення стружки, застосовують різьбовидавлюючі гвинти. Різьбові з'єднання працюють в умовах знакозмінних навантажень і для них є важливим фактор циклічної довговічності. Однак при тому, що різьба, утворена пластичним деформуванням, має високу міцність, показники циклічної довговічності такої різьби  нижчі ніж у нарізаної різьби. Підвищеня якості гладко-різьбових з’єднань шляхом навантаження оптимальною осьовою силою при різьбоформуванні є темою цієї публікації.