Hvad karakteriserer elevers læsepraksisser i danskundervisningen med digitale fagportaler? - Dorthe Carlsen; Charlotte Reusch; Rasmus Fink Lorentzen; Marianne Oksbjerg (Acta Didactica Norden)
I skolen møder eleverne i stigende grad digitale tekster i digitale læremidler. Mødet med digital tekst sker på andre vilkår end mødet med analog tekst, og flere undersøgelser har vist at læseforståelsen udfordres, når der læses i digitale læremidler. Vi ved dog ikke meget om hvad der nærmere karakteriserer elevernes digitale læsepraksisser. I dette studie undersøger vi hvad der karakteriserer elevers læsepraksisser i danskundervisning på mellemtrinnet med digitale fagportaler. Læsepraksisser observeres gennem klasserumsobservation og med brug af skærmoptagelse af tre elevers skærme i et mindre eksplorativt etnografisk studie.