ПІДГОТОВЧИЙ ЕТАП РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - Ю.С. РОГОЗЯН (Економіка та право)
Успішне впровадження реформи децентралізації, безсумнівно, наближає Україну до високих стандартів європейського розвитку, проте на місцевому рівні виникає чимало запитань з її практичної реалізації. Положення статті розкривають важливу проблему об’єднаних територіальних громад, що полягає у відсутності змоги до самостійного формування своїх стратегічних планів, а відтак — і тактичних завдань. Визначено та розкрито основні кроки підготовчого етапу розробки стратегії розвитку об’єднаних територіальних громад.