До питання конституційних засад інформаційної безпеки держави - M. O. Shevchuk (Аналітично-порівняльне правознавство)
Метою цієї статті є дослідження конституційних засад інформаційної безпеки держави, зокрема принципів політичного та ідеологічного плюралізму, пріоритету прав та свобод людини, верховенства права, своєчасності та доцільності заходів протидії загрозам інформаційної безпеки, а також державного й громадського контролю у цій сфері. Інформаційна безпека є невід’ємною складовою національної безпеки держави, і її забезпечення потребує комплексного підходу, що поєднує правові, соціальні та технічні заходи. Конституційні положення відіграють ключову роль у створенні правової основи для захисту інформаційного простору, проте їх реалізація повинна враховувати сучасні виклики та загрози.