Клініко-епідеміологічна характеристика бойової травми живота у поранених в умовах широкомасштабного збройного конфлікту - I. V. Sobko; A. V. Verba; S. A. Aslanian; Yu. M. Oliinyk; O. I. Zhovtonozhko; A. V. Okolets; M. M. Davidyuk (Український журнал військової медицини)
Вступ. Актуальним є вивчення характеристик бойової травми живота, що дозволяє визначити оптимальну діагностичну-лікувальну та евакуаційну тактику, провести розрахунки імовірних санітарних втрат, що має суттєве значення для планування ефективної роботи медичної служби на рівнях медичного забезпечення бойових дій.