Historia uniwersytetu zapisana w katalogu rozpraw doktorskich - Władysława Szulakiewicz (Studia Paedagogica Ignatiana)
Katalog rozpraw doktorskich Uniwersytetu Mikołaja Kopernika za lata 1946–2015, t. 1–2, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, Toruń 2024, ss. 1096.