Antalya İlinde Kıl Keçisi Yetiştiriciliğinin Bazı Yapısal Özellikleri I. İş Gücü Durumu, Üretim Sistemleri, Kaba Yem Kaynağı ve Barınak Özellikleri - Gürsel Dellal (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rmada Antalya ilinde Merkez, Korkuteli, Elmal ı , Kaş , Manavgat, Gündoğ mu ş ve Gazipa şa ilçelerinde Kı l keçisi yetiştiriciliğ ine yer veren tar ı m işletmelerinin nüfus yap ı s ı , hayvan varl ığı , iş gücü durumu, üretim sistemleri, kaba yem kayna ğı ve barı nak özellikleri gibi yap ı sal unsurlara ilişkin özellikler ara şt ı r ı lm ışt ı r. Araşt ı rma bulgulanna göre toplam hane halk ı sayı s ı , işletmeci ya şı ve keçi yetiştiriciliğ i ile uğ raşma süresi s ı ras ı yla 6.3 ±0.26 kiş i, 51.6±1.14 y ı l ve 33.6±5.27 y ı l'd ı r. Toplam arazi büyüklü ğ ü ve keçi say ı s ı s ı ras ı yla 34.5±11.58 dekar ve 213.3±37.4 baş'd ı r. Kaba yem kayna ğı n ı esas olarak makilik alanlar % 49 ve orman içi mer'a % 47 olu şturmaktad ı r. İş letme başı na çoban say ı s ı 2.3±0.33'dür.