White Banners: Contention in 'Abbasid Syria, 750-880 - Öznur Özdemir (Akademik İncelemeler Dergisi)
Yazarın 1997 yılında Chicago Üniversitesi’nde tamamlamış olduğu doktora tezi olan bu çalışma, Emevîlerin 132/750 yılında Abbâsî İhtilâliyle yıkılışından başlayarak 264/877 yılında Tolunoğulları’nın bölgeyi ele geçirişine kadar, Suriye’deki muhalif politik atmosferi konu edinmiştir. Emevîlerin merkezi konumunda olan Suriye bölgesindeki dinamikleri Abbâsî İhtilâlinin hemen sonrasından başlayarak inceleyip bölgenin derli toplu bir analizini sunan önemli bir çalışmadır.