Образ японської жінки у європейському ігровому кіно (1945–2015) - A. V. Tymofeyenko (Культура України)
Запропоновано аналітичний огляд європейських художніх фільмів, на основі якого здійснено спробу простежити еволюцію японських жіночих персонажів. Визначено характерні образи жіночих персонажів і художньо-драматургічні принципи їхньої репрезентації. Виявлено вплив міжнародного іміджу Японії на формування образу жінки в ігровому кіно. Аргументовано у висновках метафоричність образів японської жінки і Японії в європейському кінематографі.