Теоретичні засади визначення об’єкта кримінальних правопорушень проти власності у сфері будівництва - N. G. Olenchenko (Аналітично-порівняльне правознавство)
В статті розглядається теоретичний аспект такого елементу складу кримінальних правопорушень проти власності у будівельній промисловості, як об’єкт відповідного кримінального правопорушення (злочину чи проступку). Проаналізовано роль і значення об’єкта кримінального правопорушення в українській правовій системі. Так, встановлено, що практичне значення об’єкта кримінального правопорушення надзвичайно важливе принаймні в двох аспектах 1) нормотворчому (законодавчому) та 2) прикладному (кримінально-правова кваліфікація). Визначено що структура більшості розділів Особливої частини Кримінального кодексу України визначається головним чином змістом об’єкта кримінального правопорушення, чим опосередковується нормотворче значення об’єкта кримінального правопорушення.