COVID-19 PANDEMİ SÜRECİNDE UZAKTAN MUHASEBE VE FİNANS EĞİTİMİ: LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA - İrfan Sektioğlu; Nurcan Yağmurlu (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
2019 yılı Aralık ayında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Hastalığı’nın yayılmasını önlemek amacıyla birçok tedbir alınmıştır. Alınan tedbirler arasında üniversitelerin uzaktan eğitim modeli ile devam etmeleri yer almaktadır. Bu çalışmada amaç lisans düzeyindeki Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü öğrencilerinin uzaktan verilen muhasebe ve finans eğitimine karşı bakış açılarını ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda gerekli verilerin elde edilmesi için Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü öğrencisi olan 341 kişiye anket uygulanmış, elde edilen verilere SPSS 25 ve Amos 22 Paket Programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Öğrencilere yönlendirilen ölçeğin yapısını incelemek için faktör analizi yapılmıştır. Faktör analizi sonucunda öğrencilerin uzaktan eğitime olumlu ve olumsuz tutumları, teknolojiye yatkınlık düzeyleri ve muhasebe mesleğine yönelimleri olmak üzere 4 faktör belirlenmiştir.Faktörler arası korelasyon sonuçlarına göre, öğrencilerin uzaktan eğitime ilişkin olumsuz tutumları mesleğe yönelim ve teknolojiye yatkınlığı ile ters yönde; olumlu tutumları ise mesleğe yönelim ile aynı yönde bir ilişkiye sahiptir.