Otizm Spektrum Bozukluğu Tanısı Olan Bireyler için Sosyal Öykülerin Kullanımı - Elif Tekin-iftar; Seray Olçay-gül (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi)
Çalışmanın amacı OSB tanısı bulunan bireyler için bilimsel dayanaklı uygulamalar arasında bulunan sosyal öyküleri tanıtmak, sosyal öykülerin yararları, sınırlılıkları, yazım ilkeleri, cümle türleri, öyküyü yazma aşamaları, öykünün uygulanması, sosyal öykü araştırmaları ve özellikleri konularına değinerek açıklamalarda bulunmaktır. Ek olarak, çalışmada sosyal öyküler kullanılarak yürütülen araştırmaların bulguları ışığında uygulama ve araştırma önerilerinde bulunulmuştur