Відгомін ідей Реформації у діяльності Всесоюзної Ради ЄХБ - Василь НОВАКОВЕЦЬ (Богословські роздуми: Східноєвропейський журнал богословʼя)
В 2017 році Реформації виповняється 500 років. В даному дослідженні приводяться згадки й осмислення Реформації служителями ВРЄХБ (Всесоюзна рада євангельських християн-баптистів, 1945–1993 рр.) у головному друкованому органі – журнал «Братській вісник». Дослідження показує, що євангельське братство добре розуміло та висвітлювало історію Реформації (її досягнення й недоліки), а також аналізувало й закликало до продовження втілення фундаментальних ідей Реформації.