Експандерна реконструкція тканин у дітей із пігментними та судинними новоутвореннями - І.М. Benzar; V.V. Khrapach; V.O. Sydorov; A.F. Levytskyi (Хірургія дитячого віку)
Основними показаннями до хірургічного лікування пігментних і судинних утворень поверхневих тканин є зменшення психосоціальних проблем (58%) і досягнення естетичного покращення (51%). У разі уражень великих розмірів проблемою є заміщення великих дефектів тканин, шляхом до вирішення якої може стати використання тканинних експандерів.