ПРАКСА УСТАВНОГ СУДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Миле Дмичић (Годишњак Правног факултета у Бањалуци)
Суд је обуставио поступак за оцјену уставностичлана 1. Закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Репу- блике Српске («Службени гласник Републике Српске» број 29/10) и члана 12. став 5. тачка б) и в) Закона о заштити од на- сиља у породици («Службени гласник Републике Српске» број 102/12). С обзиром на то да је давалац иницијативе у току поступ- ка одустао од иницијативе за оцјењивање уставности оспоре- них закона, а није нашао основа да по сопственој иницијати- ви настави поступак, Суд је одлучио да се, на основу члана 57. тачка б) Закона о уставном суду Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“ бр. 104/11 и 92/12), поступак обу- стави.