Інформаційна культура як навчальна дисципліна: історія становлення та сучасний стан - A. M. Shelestova (Вісник Харківської державної академії культури)
Здійснено спробу структурувати інформацію щодо етапів розвитку інформаційної культури як навчальної дисципліни та охарактеризовано кожний з етапів становлення інформаційної культури. Детально розглянуто особливості сучасного етапу розвитку інформаційної культури. Виявлено, що для сучасного етапу характерна пильна увага до питань інформаційної культури студентів, учнів та науковців із різних сфер діяльності та галузей знань. Зазначена важливість інформаційної культури як невіддільної компоненти людської культури, що дозволяє сучасній людині орієнтуватися в надвеликих потоках інформації та працювати з новітніми інформаційно-комунікаційними технологіями для реалізації як професійних, освітніх, так і повсякденних інформаційних потреб. Приділено увагу досвіду впровадження курсів із інформаційної культури на різних ступенях освітнього процесу в Україні.