نقد و بررسی کتاب برابری و جانب‌داری - سید رضا موسوی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
برابری و جانب‌داری از آثار تامس نیگل فیلسوف آمریکایی صرب‌تبار است، که در حوزة فلسفة سیاسی نگاشته شده است. وی در این کتاب می‌کوشد بین خیرات شخصی و غیرشخصی چشم‌اندازی از یک تعامل منطقی ایجاد کند و گرة اخلاقی جانب‌داری بین این دو مفهوم را در اندیشه و عمل بگشاید. در حوزة عمل تأکید نیگل بیش‌تر بر جنبه‌های اقتصادی برابری شهروندی است تا جنبه‌های فرهنگی، سیاسی، و اجتماعی آن. در این مقاله، نقد و بررسی کتاب نیگل در سه بخش اصلی انجام شده است؛ نخست، صورت و ساختار ظاهری کتاب بررسی شده و سپس به نیگل و کتابش در فلسفة سیاسی دوران مدرن پرداخته‌ایم. درپایان محتوای اثر را تحلیل و دستاورد کتاب نیگل را در دفاع از مکتب بی‌طرفی مخصوصاً باتوجه‌به نگرش اقتصادی وی ارزیابی کرده‌ایم. تلاش نیگل مبتنی‌بر واکاوی مشکلات بین چشم‌اندازهای شخصی و غیرشخصی به‌صورت عام و هم‌چنین به‌صورت خاص در زمینة نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی با پیش‌فرض‌های بی‌طرفی برابری‌طلبانه است؛ البته این تلاش‌ها به راه‌حل مشخصی منتهی نمی‌شود.