L’uomo medievale. Praca zbiorowa pod red. J. Le Goff - Irena Malinowska-Kwiatkowska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
recenzja: L’ uomo medievale. Praca zbiorowa pod red. Jacąuues L e Goff, Bari 1990 (tłum. z francuskiego), stron 421 + noty o autorach i aneksy.