Особливості апологетичного підходу Гавриїла Костельника - Ihor Zahrebelnyi (Cхід)
Стаття присвячена одній із граней творчості українського греко-католицького богослова Гавриїла Костельника - його апологетиці. Особливості поглядів Костельника-апологета аналізуються під декількома кутами зору. По-перше, на тлі наявної в першій половині XX ст. україномовної літератури апологетичного спрямування. По-друге, з урахуванням відмінностей між цілями класичної апологетики та цілями, які визначав Г. Костельник. По-третє, з означенням співвідношення в підході Г. Костельника ортодоксально католицьких і модерністських засад.