Poezja wsi – perspektywa polonistyczna i socjologiczna - Izabella Bukraba-Rylska (Wieś i Rolnictwo)
Recenzja antologii "Słowa na miedzy przysiadły" pod red. Marioli Platte, Scholar, Warszawa 2012, s. 274.