En brennende kniv: Selvmord, sublimering og slapstick i Arne Østrings «Ut av stillheten» - Morten Auklend (Nordlit: Tidsskrift i litteratur og kultur)
Arne Østrings kortprosatekst «Ut av stillheten» kan saktens leses som en lettere komisk tekst om en japansk kamikaze-pilots – en selvmordsbombers – umulige tokt mot en militært overlegen fiende, men mer interessant er det at teksten balanserer en krigslogikk og en rasjonell psykologi, at den skriver frem kamikaze-krigens premisser og forhistorie, og ikke minst at den situerer selvmorderen som det sosiologen Norbert Elias kalte homo clausus: det isolerte, lukkede mennesket som føler seg alene i verden. Og endelig demonstrerer teksten at selve lesningen av litterære selvmord alltid må være en lesning av teksten.