Коагуляційні характеристики пуповинної крові при затримці росту плода - S.S. Leush; A.G. Ter-Tumasova (Український журнал Здоров'я жінки)
Затримка росту плода (ЗРП) - часте ускладнення вагітності, пов’язане з тяжкими перинатальними наслідками, серед яких значна частка припадає на геморагічні і тромботичні порушення. У плодів із ЗРП спостерігаються тромбоцитопенія, дисфункція тромбоцитів і спотворення стандартних тестів зсідання крові. Досліджень системи коагуляції в таких новонароджених in vivo в літературі обмаль.