SERII HILBERT OBIȘNUITE PENTRU UNELE SISTEME DIFERENȚIALE CU NELINIARITĂȚI IMPARE - Victor PRICOP; Sergiu PORT (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Seriile Hilbert pentru algebrele graduate Sibirschi ale sistemelor diferențiale până în prezent au fost examinate utilizând metoda generalizată a lui Sylvester. Aceste serii au o importanță deosebită pentru unele probleme ale teoriei calitative ale sistemelor diferențiale. De exemplu, o problemă legată de seriile Hilbert corespunzătoare sistemelor diferențiale este determinarea unor relații între ele. Pentru a obține relații între serii Hilbert atât generalizate cât și obișnuite este nevoie de a construi aceste serii Hilbert. În articol se propune construirea seriilor Hilbert ale algebrelor graduate Sibirschi prin metoda reziduurilor.