Актуалізація лексики з негативною оцінкою на позначення суспільно-політичних процесів - Yuliia Kaluzhynska (Психолінгвістика)
У статті, на основі аналізу газетної періодики, розглянуто вживання лексики з негативною оцінкою для надання характеристики суспільно-політичним процесам, діячам та станам, що мають місце на сучасному етапі. Визначено поняття пейоративної лексики та її функціонування у газетних публікаціях. Встановлено, що найактивнішого вияву лексика з негативною оцінкою набуває у суспільно-політичних текстах.