YÖNETİCİLERİN İŞ TATMİNİ VE MEMNUNİYETİ - Ali Şahi̇n (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Motivasyon, sadece çalışanları değil, yöneticileri de yakından ilgilendiren bir kavramdır. Kurumların etkinliği ve başarısı çalışanlardan ziyade yöneticilerin etkinliğine ve başarısına da bağlıdır. Bütün kurum ve kuruluşların can damarı olan yöneticilerin diğer çalışanlar gibi hiçbir zorlanma olmaksızın kendi istekleri ile çalışması, arzu edilmektedir. Ancak yöneticiler huzurlu ve mutlu olurlarsa başarılı olabilirler. Bu çalışmanın amacı, yöneticilerin şimdiki ve gelecekteki beklentilerini tespit etmek ve iş yerlerindeki tatmin düzeylerini ortaya koymaktır.