Визначення та обґрунтування шляхів удосконалення і розвитку зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України - Кушнерук В.І.; Горліченко М.І.; Харитонов О.Л.; Печкін А.М. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
На основі аналізу сучасного стану зенітного ракетного озброєння Повітряних Сил Збройних Сил України запропоновано та обґрунтовано шляхи удосконалення і розвитку зенітних ракетних військ, реалізація яких забезпечить надійну протиповітряну оборону важливих державних і військових об’єктів. Показано, що в умовах ресурсних обмежень держави, найбільш раціональним шляхом розвитку та удосконалення зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України вважається часткова модернізація існуючих ЗРК С-300П поряд з розробкою нових або удосконаленням існуючих форм і способів його бойового застосування.