Загрози стійкості фінансової безпеки держави - D. V. Sakaliuk (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті розглянуто і звернено увагу на питання та проблеми, що пов’язані із забезпеченням фінансової безпеки держави, особливу увагу приділено різного роду загрозам стійкості фінансової безпеки держави в сучасних умовах економічних та політичних викликів. Зазначено, що фінансова безпека є складовою національної безпеки, одним з найважливіших складників економічної безпеки, і що така безпека є гарантом економічного розвитку та стійкості країни, забезпечує суверенітет і цілісність всієї країни, а також достойний рівень життя її громадян. Наведено характеристику внутрішнім і зовнішнім загрозам, що впливають на стійкість фінансової безпеки держави. Звернено увагу на необхідності вчасного виявлення та попередження загроз, що впливають на стійкість фінансової безпеки держави.