Bauhaus og Norge – en historiografisk gåte? - Widar Halén (Kunst og Kultur)
Utstillingen «Bauhaus på norsk» på Henie Onstad Kunstsenter i 2014 stadfestet at Bauhaus-innflytelsen var mer utbredt i Norge enn tidligere antatt, særlig i det fysiske materialet, mens konkrete forbindelseslinjer har vært vanskeligere å spore. Denne artikkelen tar for seg norske designere, arkitekter og kunstnere som faktisk gikk på, eller hadde kontakt med Bauhaus-skolen, og noen få «Bauhäuslere» som besøkte Norge i 1920- og 30-årene.