مسائل اجتماعی و جهانی شدن آموزش - الگا نیکلایونا ورژانسکایا (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
نقش زبان روسی در شکل‌گیری فرهنگ و دیدگاه‌های امروز مردم اکرائین اجتناب‌ناپذیر بوده است، زبان اوکرائینی و روسی به عنوان زبان‌های مورد کاربرد بین این دو ملت تأثیرات اجتماعی و روانی خود را باقی گذارده‌اند و پدیده دوزبانه‌گی در میان مردم اکرائین ایجاد گردیده است. امروزه با تلاش برای پیوستن اوکرائین به اتحادیه اروپا، موضوع تأثیرگذاری زبان روسی و تأثیرات و تبعات آن، مورد توجه زبانشناسان و جامعه‌شناسان اوکرائینی قرار گرفته است. یادآور می‌شویم که در دوران حاکمیت شوروی، زبان روسی به علل مختلف در اوکرائین گسترش و تحکیم یافت. طوری که دانستن آن زمینه پیشرفت اجتماعی- حرفه‌ای برای اقشار مختلف مردم بود. امروز این جریان با ناسیونالسیم اوکراین مواجه و باعث تقابل منفی فرهنگی شده است. اگر چه امروز در اوکرائین در شهرهای بزرگ مردم به روسی صحبت می‌کنند. با اینحال زبان اوکرائینی در غرب این کشور و در شهرهای کوچک و روستاها تکلم می‌شود. اما موضوع ارتباط و تعیین جایگاه این دو زبان در آینده از مسائل مهم فرهنگی اوکرائین می‌باشد.