Сорти пшениці м’якої озимої, стійкі до впливу негативних чинників довкілля - Н. В. Булавка; Т. В. Юрченко; О. М. Кучеренко; А. В. Пірич (Plant Varieties Studying and Protection)
Мета. Вивчити сортовий матеріал пшениці м’якої озимої та виділити джерела морозо- й посухостійкості для подальшого використання їх у селекції культури. Методи. Сортозразки за морозостійкістю оцінювали методами проморожування рослин у посівних ящиках та проростків у камерах низьких температур, за посухостійкістю – пророщуванням насіння в розчині сахарози, визначенням інтенсивності виходу електролітів та росту кореневої системи.