Miervaldis Kaminskis, medicīnas doktors (1922–2011) - Aina Dālmane (Acta Medico-Historica Rigensia)
Miervaldis Kaminskis dzimis 1922. gada 19. decembrī Madonas apriņķa Praulienas pagastā. Pēc Rēzeknes Valsts skolotāju institūta beigšanas viņš 1946. gadā iestājās Latvijas Valsts universitātes (LVU) Medicīnas fakultātē. Jau pirmajā studiju gadā topošo ārstu saistīja anatomija, viņa uztverē anatomija ir visnozīmīgākais priekšmets medicīnas apguvei, visu pārējo priekšmetu atslēga. Tā, būdams vēl students, Miervaldis Kaminskis pievērsās anatomijai. Tāpēc nav brīnums, ka pēdējos studiju gados viņš jau bija Anatomijas katedras darbinieks, kura uzdevumos ietilpa ne tikai mācību preparātu gatavošana, bet arī subasistenta pienākumi.