ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ УЧНІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Світлана Григорівна Головко; Юрій Олексійович Жук; Світлана Олександрівна Науменко (Інформаційні технології і засоби навчання)
У статті представлено результати експериментального дослідження особливостей організації оцінювання результатів дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти України в умовах воєнного стану. Дослідження було реалізовано шляхом широкого опитування педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти за технологією Гугл Форми (Google Forms). Увагу акцентовано на з’ясуванні періодичності, методів і форм поточного і підсумкового оцінювання результатів навчання учнів в умовах дистанційної освіти; виявленні засобів й інструментів оцінювання результатів дистанційного навчання, яким надають перевагу вчителі; з’ясуванні особливостей та основних труднощів в організації оцінювання результатів навчання учнів в умовах воєнного стану; виявленні змін у процедурах оцінювання та підходах щодо вибору засобів його реалізації.