Інформаційно-аналітичний сервіс як вектор розвитку сучасних бібліотек - А. M. Kobelev (Вісник Харківської державної академії культури)
Інформаційно-аналітичний сервіс розглядається як провідний напрям діяльності сучасних бібліотек, який дозволяє значно підвищити їх конкурентоспроможність на інформаційному ринку. Зазначається, що нині ефективність бібліотечної діяльності дедалі більшою мірою залежить від упровадження активних форм роботи, пов’язаних з відбором необхідної для замовника інформації, підготовкою її для використання в найзручнішій для нього формі, виконанням змістового аналізу цієї інформації тощо. Доводиться, що найефективнішими для вирішення означеного комплексу завдань є інформаційно-аналітичні форми роботи.