Uticaj rata u Hrvatskoj 1991-1995. na promenu udela Srba u nacionalnom sastavu stanovništva Slavonije - Ivan Lajić; Mario Bara (Stanovništvo)
Predmet ovog rada je neregularnost demografskog razvoja slavonske populacije u poslednjoj međupopisnoj deceniji, gde je pažnja usmerena na negativne faktore (posredne i neposredne) političko-društvenih promena na mehaničko kretanje stanovništva. Apostrofira se uticaj rata na kretanje srpske i ukupne slavonske populacije.