بررسی نرخ فیلتراسیون صدف مروارید ساز محار Pinctada radiata در شوری های مختلف - عامر عبداله نژادبنادری (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
صدف مرواریدساز محارPinctada radiata از خانواده ی Pteriidae یکی از مهم‌ترین صدف‌های مرواریدساز خلیج فارس می باشد. این مطالعه به منظور تعیین مقدار بهینه ی شوری و بررسی اثرات آن بر میزان صافی خواری صدف مروارید ساز محار با استفاده از فیتوپلانکتون Isochrys:s aff galbana در 5 تیمار شوری(20، 25، 30، 35 و 40 قسمت در هزار) و 3 تکرار صورت پذیرفت. صدف‌ها با میانگین طول کل(پشتی –شکمی) 98/6 ± 67/49 میلی‌متر از جزیره ی هندورابی جمع آوری شد. تراکم اولیه فیتوپلانکتون جهت نغذیه 100000 سلول/ میلی لیتر در نظر گرفته شد و در زمان های یک ساعته و دو ساعته مجدداً تراکم آنها شمارش شد. بیشترین میزان فیلتراسیون در شوری 35 قسمت در هزار بود که میزان آن در ساعت اول 46/89 ± 77/2459 و در ساعت دوم 00/57 ± 39/2820 میلی لیتر/ساعت/صدف رسید که با دیگر تیمارها اختلاف معنی داری داشت(05/0P<). کمترین میزان فیلتراسیون در شوری 20 قسمت در هزار بود که میزان آن در ساعت اول 02/37±51/140و در ساعت دوم 11/22±55/40 میلی‌لیتر/ ساعت/ صدف رسید که با دیگر تیمارها اختلاف معنی-داری داشت(05/0P<). نتایج به دست آمده بهترین شوری جهت انجام فعالیت‌های بیولوژیکی مانند تغذیه، تنفس و رشد صدف مروارید ساز محار 35 قسمت در هزار می باشد. همچنین افزایش صافی خواری در ساعت دوم در شوری های 30، 35 و 40 قسمت در هزارنشان دهنده توانایی سازگاری صدف درآن شوری‌ها می باشد .