بررسی حذف کدورت‌های بالا از آب توسط فرایند انعقاد الکتریکی - مهدی قربانیان; سید غلامرضا موسوی; زینب حسینی (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف: با توجه به اثرات بهداشتی، زیست‌محیطی و زیبایی‌شناختی کدورت در آب، لزوم تصفیه‌ی آب‌های کدر بدیهی است. لذا این مطالعه با هدف تعیین کارایی فرایند انعقاد الکتریکی در حذف کدورت‌های بالای فصلی انجام‌گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی بوده و درمقیاس آزمایشگاهی انجام‌شد. در این مطالعه از یک استوانه‌ی مدرّج شیشه‌ای با ارتفاع 51 سانتی‌متر و قطر 5 سانتی‌متر و دو الکترود آلومینیومی با فاصله‌ی 2 سانتی‌متر استفاده‌شد. متغیرهای موردبررسی عبارت‌بودنداز: دانسیته‌ی جریان (1 تا 5 میلی‌آمپر بر سانتی‌متر مربع)، زمان واکنش (1 تا 15 دقیقه) و کدورت اولیّه (1000 تا 3000 واحد نفلومتری). یافته‌ها: در این مطالعه با افزایش زمان واکنش، کدوت اولیّه و دانسیته‌ی جریان، راندمان حذف کدورت افزایش‌یافت. به‌طوری‌که در زمان واکنش بهینه (2 دقیقه) با افزایش دانسیته‌ی جریان از 1 به 5 میلی‌آمپر بر سانتی‌مترمربع، راندمان حذف کدورت از 48/98 به 37/99 درصد رسید و در دانسیته‌ی جریان بهینه (3 میلی‌آمپر بر سانتی‌متر مربع) با افزایش زمان واکنش از 1 دقیقه به 15 دقیقه، راندمان از 8/98 درصد به 87/99 درصد ارتقا پیداکرد و با افزایش کدورت ورودی از 1000 به 3000 واحد نفلومتری در شرایط بهینه، راندمان از 7/98 به 36/99 درصد افزایش یافت. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که روش انعقاد الکتریکی می‌تواند کدورت‌های فصلی ناشی از جریان‌های سطحی را با راندمان مطلوب و تا رسیدن به استانداردهای مجاز کاهش‌دهد.