ارزیابی مطالعات سواد سلامت در ایران: یک مرور نظامند - داود رباط سرپوشی; سیده بلین توکلی ثانی; هادی علیزاده سیوکی; نوشین پیمان (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
سواد سلامت هم اکنون به عنوان یکی از اجزای مهم سلامت همگانی تلقی می شود و به دلیل ایفای نقشی مهم بر نحوه تصمیم گیری اشخاص در زمینه های مرتبط با سلامت، ارتقای سطح سلامت جامعه و بالا بودن کیفیت ارائه خدمات بهداشتی درمانی، مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته است با توجه به اهمیت سطح سواد سلامت افراد جامعه و نقشی که آنها در ارتقای سلامت خود و سایر افراد دارند این مطالعه به ارزیابی مطالعات انجام شده در خصوص سواد سلامت در گروههای مختلف در کشور می پردازددر این مقاله کلید واژه سواد سلامت، در عنوان و چکیده مقالات چاپ شده در پایگاههای علمی مورد جستجو قرار گرفت و کلیه مقالات فارسی در خصوص سواد سلامت فهرست شد. سپس خلاصه مقالات بررسی شده و در طی چند مرحله موارد تکراری و غیر مرتبط حذف گردید در نهایت 34 مقاله که صرفاً در خصوص سواد سلامت انجام شده بود برای بررسی جامع و استخراج داده ها انتخاب شدند. نتایج این مطالعه نشان داد وضعیت سواد سلامت در گروههای مختلف در کشورمان مطلوب نمی باشد، بنابراین بایستی برنامه ریزی منسجم و کارآمدی از سوی مسئولین بهداشتی لحاظ گردد.