حکاکی اسیدی تر شیشه و پوشش‌های مورد استفاده - حسین پاداش; حسن احمدی‌مقدم; فرهود نجفی (مطالعات در دنیای رنگ)
استفاده از حکاکی اسیدی برای ایجاد نقوش مختلف روی شیشه و تزیین آن در صنعت متداول است. اسید فلوریدریک مایع، املاح و خمیر آن به‌عنوان عامل خورنده قوی سطح شیشه مورد استفاده قرار می‌گیرند. در فرآینده حکاکی اسیدی ‌تر از لایه پوششی محافظ (ماسک) برای جلوگیری از گسترش مایع اسید به نواحی غیر حکاکی اسیدی، استفاده می‌شود. در این بررسی، ابتدا، حکاکی اسیدی و تجهیزات و مراحل فرآیند معرفی می‌شوند. در ادامه، به اهداف و کاربردهای عمده‌ی آن و به بررسی خواص مورد نیاز در پوشش محافظ مربوطه پرداخته می‌شود. این خواص شامل، چسبندگی در فصل مشترک، مقاومت به اسید یا خمیر مورد استفاده، قابلیت اعمال با روش‌های مختلف، یکنواختی در ضخامت، قابلیت حذف با حلال مناسب، می‌شوند. در پایان پوشش‌های متداول حکاکی اسیدی شیشه معرفی می‌شوند.