BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMININ İŞLETME PERFORMANSINA ETKİSİ: KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA - Hasan Kürşat GÜLEŞ; Hasan BÜLBÜL; Vural ÇAĞLIYAN (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bilişim teknolojileri (BT) kullanımının, ölçekleri (küçük, orta, büyük) önemli olmaksızın işletmelerin performansı üzerinde önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmada BT kullanımının küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin (KOSİ) performansı üzerindeki etkisinin araştırılması amaçlanmaktadır. Konya ilinde faaliyette bulunan 66 KOSİ ile gerçekleştirilen uygulama sonucunda elde edilen bulgular ışığında BT kullanımının faydaları ve bu faydaların elde edilmesi için BT uygulamasında dikkate alınması gerekli faktörler tartışılmaktadır.