Ökoteológia a „web of science” által referált tudományos publikációk tükrében - Ferenc Mics; Levente Hufnagel (Opuscula Theologica et Scientifica)
Jelen tanulmányunkban azt a cél tűztük ki, hogy képet adjunk arról, hogy az ökoteológia interdiszciplináris tudományterületének eredményeiből mennyi és mi ismerhető meg jelenleg a Web of Science (WoS) adatbázis alapján. Adataink alapján jól látható, hogy a WoS milyen erős szelekciós kritériumot jelent, hiszen tízezer feletti (interneten megtalálható, ilyen kulcsszóval kereshető) tudományos műből mindössze 166 szerepel benne. Alaptudományként az ökoteológia – a humánökológiát is beleértve – ökológiai jelenségeket teológiai megközelítések segítségével vizsgáló interdiszciplináris tudomány, azaz az ökológia része. Másrészt viszont (a hit tartalmában tükröződő) transzcendens valóságot az ökológiai rendszerek szituációjában értelmező (a teológia körébe tartozó) interdiszciplináris tudomány, ezért a két terület szakértőinek együttműködésére van szükség.