ЗНАЧИМІСТЬ ЗАЛУЧЕННЯ ГРАНТОВИХ КОШТІВ ЯК СУЧАСНИЙ ІНСТРУМЕНТ НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ ПРОБЛЕМИ ФІНАНСУВАННЯ БІЗНЕСУ В УМОВАХ ВІЙНИ - Ольга Романко; Святослав Окрепкий (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням освоєння грантових коштів підприємствами для власного розвитку. Розглянуто основні переваги грантових коштів для бізнесу поміж інших форм фінансового підсилення підприємництва. Також виокремлено значення грантових коштів в певний період функціонування підприємства в тому числі на початкових етапах розвитку. Наданий опис грантової підтримки національного рівня на наступні три роки для України від міжнародних донорів. Виокремлені основні зацікавлені сфери міжнародних грантових фондів в національній економіці для подальшої їх підтримки. Акцентована увага на важливості грантового залучення коштів для стратегічного розвитку підприємництва навіть в умовах соціально-економічній не стабільності. Сформована ідея активізації просвітницької політики щодо грантової обізнаності бізнесу для підсилення економіки країни в період війни.